Meny

Herrfors Nät-Verkko lanserar sms-tjänst


Ett kort och informativt sms-meddelande direkt till din telefon. Det är så många kunder vill bli informerade om strömavbrott.

Herrfors hemsida 1500x680

Den kostnadsfria tjänsten kommer att användas vid planerade och oplanerade strömavbrott. Vid oplanerade strömavbrott skickas ett textmeddelande så snart störningen registrerats i våra övervakningssystem. Meddelandet innehåller även en prognos för när felet beräknas vara korrigerat.

-       Tjänsten är ett bra komplement till den avbrottsinformation vi idag visar på våra hemsidor och i vår Herrfors 24/7-mobilapp. Speciellt under de kallare årstiderna, eller när man är på sommarstugan och huset är tomt, vill man gärna få en prognos för hur länge strömmen beräknas vara borta, berättar Kristian Finell, vd på Herrfors Nät-Verkko.

Avbrottsmeddelanden skickas ut vid elavbrott som samtidigt påverkar flera kunder på Herrfors Näts eldistributionsområde. I framtiden planeras också att ett meddelande skall sändas ut vid eventuella störningar som berör endast enstaka hus.

-       I dessa fall får man gärna fortsättningsvis kontakta vår driftcentral, fortsätter Kristian.

Under juli månad skickas ett textmeddelande till de nummer som finns registrerade hos Herrfors Nät-Verkko. Man kan även själv via Herrfors hemsidor registrera de nummer och e-postadresser man önskar få textmeddelanden till eller alternativt avregistrera nummer från tjänsten.

-       Om det är något man funderar över är man givetvis välkommen att kontakta vår kundservice. Och du kan sova lugnt, det går att välja vid registreringen vilken tid på dygnet du inte vill att vi ska sända textmeddelandena, avslutar Peter Nyman, Nätchef på Herrfors Nät-Verkko.

Mer information: www.herrfors.fi/avbrottstjanst/

Kristian Finell, VD, Herrfors Nät-Verkko, tel 044-781 5394

Peter Nyman, Nätchef, Herrfors Nät-Verkko, tel 044-781 5376