Meny

VieskaSähkö

El producerad lokalt i det närliggande kraftverket, verkar det intressant?

Herrfors vision är att göra närregionen till en mer trivsam plats för dess invånare, gäster och företagare. Med hjälp av vår nya produkt, VieskaSähkö, vill vi ge möjlighet till våra kunder att påverka vilka lokala projekt som bidrar till ökat välmående och trivsel i Ylivieska och Alavieska-området vi stöder. 

Grundavgiften från alla VieskaSähkö -avtal som tecknats senast den 30.4.2019 doneras till lokala projekt, som t.ex. privatpersoner, företag, föreningar och skolor har gett förslag till. När du väljer VieskaSähkö stöder du energigivande möjligheter till regionen!

Bekanta dig med projekten som VieskaSähkö sponsorerar längre ner på sidan. Teckna ett VieskaSähkö -avtal och ge ditt stöd för det projektet som du själv vill stöda redan idag! 

Teckna VieskaSähkö -avtal
vieskan-voima

Ylivieska kraftverk

 

Ibruktagningsår 1994
Effekt, el       6,5 MW
Effekt, värme 20 MW
Elproduktion  26000 MWh/år
Bränsle Träflis och torv
Röstningstiden för VieskaSähkö har tagit slut 31.8.2018, vi tackar alla som har röstat! Alla röster är räknade och vi kan härmed presentera två vinnare. Vid intresse kan du läsa mera om VieskaSähkös sponsoreringsregler här. 

VieskaSähkös första vinnare är Ylivieska trafikpark!

Den här projektansökan fick flest röster på vår Facebook- sida.

Ylivieska trafikpark har grundats på 80-talet och största delen av bilarna är från den tiden. En uppdatering av parken och anskaffning av nya bilar har nu blivit aktuell, för att man skall kunna säkra verksamheten för trafikparken och barnens populära aktivitet. Detta projekt gagnar alla stadsbor.

VieskaSähkös andra vinnare är Alavieska-City / Filippus Areena!

Den här projektansökan fick näst flest röster på vår Facebook- sida.

För att liva upp centrum och torget har det kommit önskemål om en fast scen till torget i Alavieska. Scenen skulle fungera som evenemangsestrad för barn, ungdomar, medelålders, äldre och åldringar i området. Alavieska behöver en bas för utomhusevenemang. Namnet baserar sig på Filippus Rajaniemis anmärkningsvärda livsgärning för Alavieskabornas väl.

mari3
vieskasahko areena