Oli vuosi 2010 kun Victor Wistbacka astui ensimmäistä kertaa Herrforsin ovista sisään. Hän oli juuri saanut työpaikan Herrforsin käyttöinsinöörinä vesivoiman parissa. Yritys oli tuttu ainoastaan pakettiautojen ja linja-asentajien muodossa, joten vähän tiesi nuori mies taloon tullessaan.

 

Toinen on tilanne tänään, kun Victor kuvailee itseään omien sanojensa mukaan ongelmallisesti liian monipuoliseksi (ja onpas tämä todellakin ongelma) ja liian monesta asiasta kiinnostuneeksi. Sähkövoimainsinööri työskentelee nykyään niin sähköverkkosuunnittelun, maastosuunnittelun kuin käyttökeskuksen päivystyksen parissa. Kaiken tämän lisäksi sydän sykkii extra tiheään vihreille energiaratkaisuille, ja erityisesti aiemmin vuoden aikana lanseeratulle Nordic Sunrise -aurinkoenergiakonseptille. Yrityksen sisäisissä projekteissa hän usein toimii asiantuntijana, joka tutkii mielellään uusia ratkaisuja ja kehittää niitä eteenpäin.

 

”Vaikka organisaatio on suuri, otetaan hyvät ideat vastaan mielenkiinnolla ja niitä aletaan yhdessä kehittämään eteenpäin.”

 

Victor työskentelee tehokkaassa viiden suunnittelijan tiimissä Pietarsaaressa. Suunnittelutyö koostuu verkkosuunnittelusta ja maastosuunnittelusta, joista molemmat vaativat hieman erilaisia ominaisuuksia tekijältään.

 

”Maastosuunnittelijan työ on kuin etsiväntyötä tiedonkeruun ja asiakaskontaktin parissa – onneksi pohjalaiset ovat enimmäkseen hyväluonteisia. Verkkosuunnittelijalta vaaditaan enemmän tarkkuutta ja kykyä nähdä kokonaisuuksia, sekä taitoa seurata ohjeita mutta myös käyttää omaa päätä.”

 

Työ palkitsee, kun huomaat kehittäneesi lähiympäristöä tuleville vuosikymmenille ja onnistuneesi luomaan mahdollisuuksia niin paikallisille yrityksille kuin perheille. Samalla teet myös työtä yritykselle, joka haluaa monin keinoin turvata lähiympäristön hyvinvoinnin ja toiminnan jatkumisen.

 

”Herrfors ymmärtää yhteiskunnan toimintaa kokonaisuutena, ja se näkyy myös lapsiperheiden arjen ymmärtämisenä. Erilaiset vanhempainvapaat tai kevennetyt työviikot eivät koskaan ole tuottaneet ongelmia, ja niiden pitämistä kannustetaankin. Kasvatammehan me samalla myös tulevaisuuden työntekijöitä.”

 

Työn vastapainona harrastaa Victor muun muassa pikajuoksua ja toimii harrastehierojana. Kollegat ovat myös saaneet tartutettua orastavan kiinnostuksen esteratajuoksemiseen, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei arjesta todellakaan puutu!

 

Ehkä olet kiinnostunut lukemaan myös työstä sähköverkkomme parissa? Tutustu Dennisin mielenkiintoiseen linja-asentajan työhön!