Useiden vuosien jälkeen hoitoalalla, Sirkku Kamunen päätyi hakemaan sähköalalle. Jo opiskeluihin hakiessa oli selvää, että hän halusi tutustua työhön sähköverkon parissa. Hän teki harjoittelujakson Herrforsilla, jonka jälkeen hän sai oppisopimuspaikan keväällä 2020 ja valmistui sitten linja-asentajaksi. Siitä lähtien Sirkku onkin meillä työskennellyt.

 

”Työ on monipuolista, kaikki tekevät kaikkea ja päivät ovat välillä hyvinkin erilaisia. Joinakin päivinä kytketään uusia liittymiä, toisena kaapeloidaan ja seuraavana vaihdetaan muuntajaa.

 

 

Sirkku työskentelee linja-asentajana Herrforsilla. Hänen mielestään työn liikkuvuus ja monipuolisuus ovat parhaita asioita työssään. Työ ei ole sidottuna tiettyyn pisteeseen, ei ulos eikä sisälle, vaikka pääpaino onkin ulkona työskentelyssä. Ei kannata pelätä, vaikkakin ala on edelleen miesvaltainen. Sillä ei ole väliä, edustaako työkaveri mitä sukupuolta, kunhan ennakkoluulot unohdetaan puolin ja toisin. Sirkku haluaa kehottaa muita ketä alaa kiinnostaa, lähtemään rohkeasti opiskelemaan.

 

Linja-asentajan työ sopii henkilölle, joka on valmis fyysiseen ja likaiseen työhön säässä kuin säässä. Tämä vaatii myös aivotyöskentelyä, niin kuin mikä tahansa muukin työ, ja tällä alalla on myös monipuolisesti erilaisia koulutuksia, joilla osaamistaan voi edistää ja niitä pääsee hyötykäyttämään työssä.

 

Sähkötyöturvallisuus on olennainen asia linja-asentajan työssä. Herrforsilla sitä kehitetään ja sen toteutumisesta huolehditaan joka portaalla. Työnantajastaan hän nostaa esiin myös sen, että Herrfors huomioi ja välittää työntekijöiden hyvinvoinnista. Lisäksi Herrfors on myös kehitysmyönteinen yhtiö, oli sitten kyse uusista työkaluista taikka toimintatavoista.

 

”Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta, sekä siitä miten avoimin mielin täällä on otettu vastaan. Työyhteisömme on mahtava, jokainen uskaltaa olla sellainen kuin on ja tuoda mielipiteensä esille”.

 

 

Tutustu Herrforsin tarjoamiin työmahdollisuuksiin rekrysivustollamme.