Menu

Mitä yhteiskuntavastuu tarkoittaa? 

Yhteiskuntavastuu tarkoittaa halua edesauttaa ratkaisuja, jotka ovat eduksi kokonaisuudelle ja voivat olla hyödyksi monille. Infrastruktuuriasiat ovat niistä tyyppiesimerkki. Teitä ja satamia, sähkö- ja lämpöhuoltoa on rakennettava yhteensovittaen ja kokonaisuutta silmällä pitäen, jotta yhteiskunta toimisi hyvin. Sähköllä on se erityispiirre, että sitä on tuotettava samalla hetkellä, jolloin sitä aiotaan käyttää. Lämpö ja energia kannattaa mieluiten tuottaa mahdollisimman lähellä niiden käyttöpaikkaa. Tehokkuus on silloin suurinta ja ympäristövaikutukset vähäisimpiä.

Underhållsarbete

 

Pitkän aikavälin suunnittelu

Yhteiskuntavastuuseen liittyy tärkeänä osana tulevaisuuden pitkän aikavälin suunnitelmat. Sähkön- ja lämmönjakelu edellyttää toistuvia investointeja, jatkuvaa osaamisen kehittämistä sekä vakaata taloudenpitoa. Yhteiskuntavastuu merkitsee ennen kaikkea pyrkimystä yhteistyöhön. Silloin voidaan investointien lisäksi jakaa myös riskit. On tärkeää ymmärtää, että yhteistyö on tuoretavaraa. Yhteistyösuhteita on hoidettava ja jatkuvasti uudistettava.

Yhteiskuntavastuu tarkoittaa myönteistä elämänasennetta ja uskoa siihen, että ongelmat ovat ratkaistavissa. Tekniikan kehittyminen on parissa sukupolvessa muuttanut yhteiskuntaamme sen perusteita myöten ja tehnyt maailmasta paremman paikan elää.