Aktuellt 5 skäl att välja en mindre elleverantör
22.6.2021
Nyhet

5 skäl att välja en mindre elleverantör

Det finns många elleverantörer att välja mellan. För många är det inte så stor skillnad varifrån fakturan kommer, så länge det finns elektricitet i uttaget när det behövs. Det finns ändå flera skäl att bry sig, och välja en mindre elleverantör även om den kanske inte erbjuder den allra billigaste lösningen (misstolka inte det här till att vi har höga priser, för det stämmer inte).


Här är fem skäl till att välja en mindre elleverantör:

 


 

En liten handlar utan krångel

Alla har väl någon gång flyttat och skaffat elavtal. Då börjar vi jämföra priser för att hitta bästa möjliga lösning.


För en liten elleverantör är det enkelt att hålla utbudet tydligt för sina kunder.


Ett fast elavtal passar den som vill ha samma pris under hela avtalsperioden, inga överraskningar. Ett spot-elavtal med rörliga priser passar den som vill kunna styra sin förbrukning för att utnyttja dygnets billigaste timmar.


Kolla vilket alternativ som passar dig bäst!


När det gäller företagskunder har en liten elleverantör ändå tillräcklig bredd i utbudet för att kunna erbjuda en skräddarsydd lösning som passar precis, inte bara ditåt. Även om vi är en liten leverantör kan vi leverera el till hela Norden, i form av gränsöverskridande elhandelsavtal till bland annat multinationella företag. Läs mer om
elhandel över landsgränser.


Kontakta oss så gör vi upp ett Herrfors Business -elavtal som passar dig, på riktigt. 

 


 

En liten ger bättre service

Det finns en viktig orsak till att vi är bättre än andra, och hon heter Jaana. Om du kontaktar oss för att reda ut avtalsärenden, lösa problem eller få hjälp med något annat så är det Jaana som svarar och fixar allt.


Hos oss möter du ingen chatbot och vi tråkar inte ut dig med olidlig pausmusik. När du kontaktar oss är det riktiga människor som tar emot ditt ärende – och ser till att det blir gjort. Vi pratar svenska och finska, och säkert några språk till om det skulle behövas.


Vår kundservice hör till de bästa på marknaden (kolla undersökningsresultatet längre ner på sidan). Ring själv någon vardag mellan klockan 9 och 16, så får du se.


P.S. Felanmälningen fungerar förstås dygnet runt!

 


 

En liten vågar tänka i nya banor

På Herrfors har vi följt utvecklingen på den finländska elmarknaden i mer än ett århundrade. Vi har alltid varit en del av förändringen och på vägen anslöt vi oss också till en större koncern. Ibland räcker de egna musklerna inte till för att skapa den förändring som behövs.


Det mesta i vardagslivet går redan att hantera digitalt, varför skulle inte det också gälla el? Därför lanserar vi snart en app som ger alla möjlighet att själv fungera som ett elbolag, alltså köpa el till marknadspris. Vi ger våra kunder tillgång till samma verktyg som vi själva använder i vårt arbete. Med hjälp av appen kan du till exempel enkelt kontrollera ditt nuvarande koldioxidavtryck – och justera din användning så den blir ännu mer miljövänlig.


Vårt innovativa tänkande sträcker sig längre än till digital uppföljning och justering. Om du är intresserad av att producera din egen el på taket eller på en solig uteplats rekommenderar vi att du skaffar en solanläggning från Nordic Sunrise
. Du lär knappast hitta en enklare lösning för solpaneler på annat håll!

 


 

En liten bär sitt ansvar

Inom vår bransch är det nu många som tutar ut budskap om ansvarsfullhet. Det är visserligen bra, för det är en viktig fråga. Vi tänker ändå som så, att den som skryter om sitt ansvarstagande troligen bara har nytta av det ifall man inte tidigare har agerat ansvarsfullt i sin verksamhet.


Herrfors historia börjar med ett litet vattenkraftverk vid Herrforsen år 1907, då lokala krafter ville ha belysning i skolan och en mer effektiv fabrik. Ända sedan dess har vattenkraft varit en av våra allra viktigaste energikällor.


Visst producerar vi också el med vindkraft och kärnkraft – egentligen på alla tänkbara sätt, men vi gör det alltid med respekt för miljön. När det gäller energikällor är det viktigt för oss att alltid kunna erbjuda våra kunder möjlighet att välja det mest miljövänliga alternativet.

 


 

En liten anstränger sig lite mer

Sist och slutligen lönar det sig att välja en liten elleverantör som oss, eftersom vi alltid måste göra vårt bästa. Vi kan aldrig vila på lagrarna, utan kommer ständigt med nya idéer och erbjudanden. Nya digiprodukter kommer att hjälpa kunderna att göra smartare val och det gör att vi behöver bli ännu bättre och flitigare i vår kundbetjäning.


Vi må vara en liten aktör, men när det gäller kunnande och verklig branschexpertis har vi enorma resurser. Därför kan vi också skräddarsy mångsidiga lösningar för våra kunder. Vi har en smidig och funktionell organisationsstruktur som ger oss flexibilitet i förhållande till större energibolag. Redan deras organisationsstruktur gör att även en liten sak tenderar att bli en stor grej.


En liten men energisk är nästan alltid bättre!

 

Kolla våra elavtal >>


Skaffa ett elavtal som passar ditt företag >>

Relaterade nyheter

Nyhet

Sponsorering för din förening, organisation eller ditt evenemang?

Läs mer
Nyhet

Vi förnyar elmätarna i Jakobstad med omnejd

Läs mer