Dennis Fleen, linjemontör

Jobbet som Herrfors linjemontör är varierande: du har möjlighet att jobba både på landsbygden och i staden, lika som på marken och i luften. Denna var en av orsakerna varför linjemontören Dennis valde att byta till Herrfors Nät-Verkko efter åtta år på ett mindre nätbolag. Det större nätbolaget kunde erbjuda en bredare skala av arbetsuppgifterna, arbetsmiljöerna samt tiotals nya kollegor som snabbt tog den nya kollegan med i teamet.

 

”Vi har en bra arbetsgemenskap med bra humor, vilket får alla att trivas fast än det ibland är dåligt väder.”

 

En av starkaste pelarna inom Herrfors personalpolitik är vidareutbildningen av både nya och gamla Herrforsare. Alla nyanställda och sommarvikarier får ett omfattande infopaket om företaget, dess verksamhet och målsättningar. Inskolningen ger verkligen bra grund att förstå sig på företagsverksamhet och kulturen inom företaget. Med hjälp av vidareutbildningar försöker man stöda arbetstagarnas personliga utveckling både inom sitt yrke och i det privata.

 

Dennis har en utbildning inom elautomation, vilket krävs om man vill jobba som linjemontör. Förutom en passande skolning är det viktigt att en linjemontör är i fysiskt bra skick och lugn i sitt jobb för att undvika farliga situationer. Dennis tar själv hand om sin kondition genom att löpträna, köra motorcyckel och skidåkning. Dennis är också en av de aktiva inom teamet Herrfors Human Energy.

 

Den yngsta av våra linjemontörer trivs på sitt jobb, med de varierande uppgifter som det erbjuder. Inför vintern byts sommarens brådskande linjebyggnadsprojekt till underhållsjobb och då har man möjlighet att njuta av naturen från ryggen av en snöskoter eller fyrhjuling.

 

”Vid fint väder kunde man göra det nästan gratis”.