Herrfors ekonomiproffs är allt annat än dammiga arkivråttor. Det dynamiska teamet samarbetar inte bara för att få saker och ting att hända i arbetet utan även när det gäller personalens rekreationsdagar och deltagande i motionsevenemang som arbetsgivaren stöder. En av medlemmarna i detta gäng är Sofia Stenvall, vars hjärta brinner lite extra mycket för företagets interna utvecklingsprojekt, goda kollegor samt Herrfors egna idrottslag Herrfors Human Energy.

 

Sofias karriär vid Herrfors inleddes år 2013, då hon bytte jobb från en bokföringsbyrå till ett moderskapsvikariat som bokförare vid Herrfors. Efter att vikariatet tog slut fick hon en fast tjänst som företagets controller, och några år senare även plats i Herrfors Nät:s ledningsgrupp. Som den ambitiösa arbetstagare hon är, njuter hon speciellt av att utveckla och stärka de interna processerna och av problemlösning, men även av avdelningens interna kemi.

 

”Vid vår avdelning har vi ett bra arbetsklimat, vi har en jämn arbetsfördelning mellan kollegorna och humor som piggar upp i vardagen. Gemensamma samtalsämnen och liknande levnadssituationer öppnar för nära relationer och flexibilitet. Vi jobbar nästan alla med förkortade arbetsveckor, vilket är möjligt när alla drar sitt strå till stacken.”

 

Lämpliga arbetsutmaningar och god arbetsmiljö är två fördelar med anställningen, men Sofia nyttjar även andra tjänster som arbetsgivaren erbjuder.

 

”Jag använder aktivt de förmåner som Herrfors erbjuder sina anställda; särskilt motionsförmånen, de tävlingsdeltagaravgifter som arbetsgivaren stöder och arbetshälsovårdens tjänster. Få arbetsgivare har ett så här brett utbud av förmåner för sina anställda, eller gör det möjligt att delta i så mycket intressant fortbildning årligen.”

 

Förutom olika motionsförmåner, får de anställda vid Herrfors även lösa ut lunchsedlar att nyttja under arbetsdagen. En gemensam lunchpaus borta från arbetsplatsen ger ett avbrott i dagen och kontorspersonalen får sedan jumppa bort maten i trapporna upp till fjärde våningen. Det lönar sig att välja trapporna framför hissen, för då får man tilläggspoäng i pausgymnastikprogrammet Cuckoo, som tre gånger om dagen lockar de anställda att genomföra ett några minuters pausjumppaprogram. Cuckoo! 

 

Vilka saker får Dennis att gilla sitt jobb extramycket som linjemontör? Svaret hittar du här!