Sebastian Storholm, IT-infrastrukturchef

”Om du planerat jobba för företaget i högst ett halvår, men upptäcker plötsligt att månaderna blivit till år, så kan du inte säga annat än att du trivs med ditt arbete!”

 

Så beskriver Sebastian Storholm sin arbetskarriär på Herrfors, som inleddes 2010. Till sina arbetsuppgifter som IT-infrastrukturchef hör enligt Sebastian ”allt från datasal till eluttag” – dvs servrar, IT-säkerhet, virtualisering och utveckling av infrastruktur. Dessa termer använder han dagligen och problemfritt. Omväxlande arbetsuppgifter gör arbetet mera intressant och utmanande, och oförutsedda problem ger lite krydda i vardagen. Rutin finns inte ens på kartan gällande detta jobb.

 

Förutom Herrfors infrastruktur så är även övriga delar av Finland bekanta, eftersom han är en av Herrfors anställda som jobbar på distans. Sebastian jobbar förutom i Jakobstad även 90% av tiden på distans från Helsingfors. Arbete på distans möjliggör för honom att jobba effektivare eftersom knackningar på arbetskontorsdörren minskar och samtidigt kan studierna inom maskinteknik framskrida. Största delen av möten är också i Helsingfors vilket gör att arbetsgivaren sparar in på rese och hotellkostnader.

 

När Sebastian berättar om sina år på Herrfors, kommer företagets styrkor som arbetsgivare bra fram: vi är ganska flexibla, mångsidiga och ett företag i ständig utveckling. Vår personal har fördubblats, servermängden tjugodubblats och datanätverkens verksamhetspunkter har ökat från tre till femtio! I företaget finns både en liten och stor firmas egenskaper.

 

”Herrfors är en stor firma med en personlig känsla.”