Jobba hos oss Sommarjobb 2021 i Jakobstad och Ylivieska Sommarjobba hos Herrfors - Ina Långbacka

Herrfors har under flera tiotals somrar anställt sommarjobbare till både Jakobstads och Ylivieska områdena. Vårt bolag kan i och med många verksamhetsområden och mångsidiga arbetsuppgifter erbjuda sommarjobb till många olika åldersgrupper och yrkesområden. Energibolagets mångsidiga arbetsuppgifter överraskar också positivt de flesta sommarjobbare, och bland annat detta gör att de flesta trivs längre på Herrfors än bara en sommar. En av Herrfors långvariga sommarjobbare är Ina Långbacka, som började sin arbetskarriär som sommarjobbare vid vårt Jakobstads kontor i kundbetjäningen år 2019.

 

Ina fick sin första arbetserfarenhet av Herrfors som arbetsgivare för mer än två år sen genom att utföra gymnasiets arbetspraktikperiod vid kontoret i Jakobstad. Arbetet vid kontoret var intressant och därför sökte hon också sommarjobb vid Herrfors genast därpå följande sommar. Den första sommaren gick fint i kundbetjäningsuppgifter och Ina fick möjlighet att fortsätta att jobba vid Herrfors också det sista gymnasieåret under våren och sommaren. När speciallärarstudierna sen började fortsatte hon jobba periodvis samtidigt som hon studerade och hon har trivts bra vid Herrfors samtidigt som hon under sin fritid utövar motorsport.


”Herrfors är en mycket bra arbetsgivare som sköter om sina arbetstagare. De är alltid vänliga och hjälpsamma, jag får vara mig själv och det är alltid roligt att komma tillbaka till jobbet.”


Som arbetsgivare strävar Herrfors till att skapa möjligast goda förutsättningar för arbetstrivseln och framgången i arbetet. För att också varje sommarjobbare ska kunna lyckas i sina egna uppgifter på bästa sätt är det viktigt att de får en täckande allmän bild av bolagets verksamhet och tillräcklig skolning för sina egna arbetsuppgifter redan i början av sommaren. Ina berättar att den egna arbetsskolningen innehöll bland annat ett besök vid Ylivieska verksamhetsställe. Efter att hon bekantat sig med bolagets verksamhet var det dags att bekanta sig med kundbetjäningen och de egna arbetsuppgifterna. Förmannen och kollegorna ger under skolningen också sina egna råd, så att sommarjobbaren så småningom kan börja sköta arbetsuppgifterna självständigt.


”Jag tycker att Herrfors är en mycket bra arbetsplats. Arbetet är mycket mera flexibelt än vad jag trodde. Jag får göra allt möjligt från kundbetjäning till fakturering och jag har fått en bra uppfattning om hur bolaget fungerar. Riktigt bra är att fast många saker känns nya och lite konstiga till att börja med, så kan man alltid fråga råd av sina jobbarkompisar vid Herrfors, och de hjälper alltid med ett leende.”

 

Sök sommarjobb hos Herrfors för sommaren 2021 här