Aktuellt Våra elkunder får en trygg vinter: Herrfors fortsätter med nuvarande tillsvidarepris
31.8.2022

Våra elkunder får en trygg vinter: Herrfors fortsätter med nuvarande tillsvidarepris

 

Med den extrema situationen på elmarknaden som utgångspunkt, har Herrfors analyserat situationen sett ur kundsynvinkel. Målsättningen är att ta våra privata elkunder genom kommande vinter utan att någon ofrivilligt behöver utsättas för skyhöga marknadspriser.


”Tack vare att vår elproduktion är väl i balans med elförsäljningen kan vi använda vinsten från produktionen för att kompensera elförsäljningens förluster. Marknadspriset på el är för närvarande ca 10 gånger högre än för ett par år sedan, vilket även gör att riskerna som finns ökat 10 gånger. Trots detta ser vi i dagsläget en möjlighet att klara oss genom vintern utan att höja vårt tillsvidarepris. Nya överraskningar kan dock dyka upp som tvingar oss till prisförändringar, vilket också annars är normalt för tillsvidareavtal, där prisförändringar meddelas kunden minst en månad på förhand”, säger Roger Holm, vd på Herrfors.

 

Den gjorda analysen omfattar alla typer av privatkunder samt småföretagskunder med en årsförbrukning under 100 000 kWh/a.


”Vi vill belöna våra trogna kunder som har ett tillsvidareavtal eller ett fastavtal med oss och som liksom tidigare även har möjlighet att välja vårt tillsvidareavtal när deras fasta avtal går ut. Vårt nuvarande pris 9,05 cent/kWh är ett av Finlands mest förmånliga, och vi hoppas kunna hålla denna nivå genom kommande vinter, säger Andreas Rasmus, produktionsdirektör med ansvar också för Herrfors elhandel.” Detta gäller dock enbart de som är elkund hos oss för närvarande. Övriga kunder inom vårt nätområde med annan elleverantör och med en årsförbrukning på max 100 000 kWh/a har möjlighet till ett tillsvidare avtal på 20 c/kWh. Också helt nya elkunder inom vårt nätområde kan erhålla denna produkt."

Vi uppmanar övriga kunder som är intresserade av våra produkter att kolla på våra hemsidor vad vi erbjuder. Under senaste veckorna har vi fått många frågor angående olika avtalssituationer och på vår hemsida www.herrfors.fi har vi klargjort dessa fall.

Relaterade nyheter

Kundmeddelande

Med nya Herrfors-appen sparar du el, miljö och utgifter

Läs mer
Kundmeddelande

Övergå till e-faktura – vinn en sladdlös dammsugare!

Läs mer
Kundmeddelande

Välkommen att fira Kaukonpäivä med oss i Ylivieska 1.3.2024!

Läs mer