Nappaa auringonsteet talteen

Herrfors Aurinkosähköltä saat helpot ja edulliset aurinkopaneelit koteihin, kiinteistöyhtiöille, maatiloille sekä yrityksille.


Kevään 2024 uudet hinnat - pyydä tarjous!

 

 

 

Aurinkopaneelit jokaiselle katolle

Aurinkopaneelien hankkiminen ei koskaan ole ollut näin helppoa! Pyydä tarjous ja anna meidän huolehtia lopusta. Omat aurinkopaneelit auttavat sinua pitämään sähkölaskusi kurissa ja vähentämään päästöjä. Ylimääräisen sähkön voit myydä vapaasti markkinoilla - esimerkiksi meille.

Herrforsin asiakaspalvelu on tutkitusti Suomen parasta. Lupaamme olla tukenasi vielä vuosienkin päästä paneelien hankinnasta.

Suunnittele oma aurinkopaneelijärjestelmäsi

 

Aurinkopaneelilaskurimme avulla voit kätevästi kokeilla erilaisia aurinkopaneeliryhmien yhdistelmiä ja selvittää, mikä vastaa tarpeitasi parhaiten. Mikäli et löydä valikoimastamme tarpeitasi vastaavaa järjestelmää, tai olet epävarma tarpeitasi, älä epäröi ottaa yhteyttä myyjiimme!

 

Tarjouspyynnön lähetettyäsi olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian. 

Loading...

Paneelien määrä

Paneelityyppi

Aurinkopaneelimme ovat yksikiteisiä 420Wp paneeleja. Myyjämme auttavat sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan järjestelmän!

GEF Vision

Valitse haluatko tuotannonseuranta GEF Visionin. Paneelityyppi on molemmissa tapauksissa kokomusta yksikiteinen vähintään 420Wp teholla.

{{error}}

{{error}}

{{error}}

{{error}}

{{error}}

{{error}}

{{error}}

{{error}}

§

Kiitos, olemme vastaanottaneet viestisi!

Toimitamme aurinkopaneeleita näille alueille

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä löydät niistä yleisimmät. Mikäli mieltäsi askarruttaa jokin muu, älä epäröi ottaa yhteyttä aurinkopaneelimyyjiimme.

Aurinkosähkön tuotto on noin 5-10% hyödynnettyäsi kotitalousvähennyksen. Tarkka tuotto riippuu aurinkosähköjärjestelmän yksikköhinnasta (€/Wp) sekä sähkön hinnasta. Sähkön hintaan vaikuttaa omakäyttöaste kerrottuna ostetun sähkön hinnalla + verkkoon menevän sähkön osuus kerrottuna myydyn sähkön hinnalla.

Ostamme tuottamasi sähkön arvonlisäverottomaan spottihintaan, josta vähennetään marginaali 0,35c/kWh sekä 0,07c/kWh siirtomaksu sähköverkkoon. Esimerkiksi jos meneillään olevan tunnin spottihinta on 45€/MWh mikä tarkoittaa 4,5c/kWh, saat 4,5c -0,35c – 0,07c = 4,08c/kWh tai 40,8€/MWh. Itsekäyttämäsi sähkön osuus on huomattavasti arvokkaampi välttyessäsi siirtomaksuilta ja veroilta.

Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika riippuu järjestelmän hinnasta, koosta, tuotantoympäristöstä, sähkönhinnasta sekä koroista. Yleinen takaisinmaksuaika on 10-30 vuotta. Laskiessamme takaisinmaksuaikaa huomioimme, että invertteri tulee vaihtaa noin 15 vuoden jälkeen sekä paneeleiden tehon heikkenemisen takuuehtojen minimivaatimusten mukaisesti. Aurinkovoimalan ollessa kokonaan takaisinmaksettu on se edelleen täysin toimiva ja tuottaa ilmaista sähköä vuosia eteenpäin! Koska aurinkoenergiajärjestelmä on riskitön investointi ilman suurempaa fyysistä kulutusta tai huoltotarvetta, on tuotto tai elinkaarikustannukset tuotetulle sähkölle olennaisempia termejä kuin suora takaisinmaksuaika.

Lupa-asiat ovat kunnista ja kaupungeista riippuvaisia. Joissakin kunnissa tarvitaan ainoastaan ilmoitus rakennusvalvontaan, kun taas joissakin vaaditaan toimenpidelupa tai rakennuslupa. Oman asuinpaikan rakennusvalvontaan kannattaa olla hyvissä ajoissa yhteydessä varmistaaksesi toivotun asennusajankohdan toteutumisen. 


Selvitä verkonhaltijalta ennen järjestelmän tilausta, onko aurinkosähköjärjestelmä mahdollista ottaa käyttöön ja kuinka suuren järjestelmän voi asentaa. Lue lisää järjestelmään liittämisesta verkkoon.

Sade auttaa paneeleiden puhtaana pysymistä huuhtoen pois enimmät havunneulaset ja pölyn. Erityisen likaiset paneelit voi puhdistaa lämpimällä vedellä ja pesuaineella, joka ei jätä jäänteitä paneelin pintaan. Tärkeintä on olla naarmuttamatta tai rikkomatta paneelin pintaa. Talvella paneeleiden päälle mahdollisesti kerääntyvä lumikerros pienentää vuosituotantoa noin 6%, sen ollessa niin pieni osa vuosituotannosta, että paneeleiden naarmuttamisen tai katolta putoamisen riskiä ei kannata ottaa.

Herrfors Aurinkosähkön oma asennustiimi tai saman tasoinen alihankkija. Kahdesta henkilöstä koostuva asennustiimi asentaa useimmiten yksinkertaisen perusjärjestelmän päivässä. Mikäli sinulla itselläsi on sähköalan koulutus ja oikeudet tehdä sähköasennuksia kotona, voit asentaa aurinkosähköjärjestelmän jopa itse. Tällöin vaadimme käyttöönottotarkastuksen sekä tarkastuspöytäkirjan, joka tulee toimittaa meille ennen aurinkovoimalan käyttöönottoa. Materiaalitoimituksemme yhteydessä tulevat asentajamme vaihtamaan energiamittarisi malliin, joka voi mitata myös sähköverkkoon tuottamaasi sähköä.

Aurinkopaneelit on mahdollista sijoittaa myös itään tai länteen, tuoton olleessa silloin noin 80% optimaalisesta etelä suuntauksen tuottoon verrattuna, mutta tuotanto on parempi aamu/iltatunteina. Vaihtoehtoiset asennustavat ovat maa-asennus etelään tai seinäasennus eteläpäätyyn. Asennus lounaaseen tai kaakkoon ovat melkein yhtä hyviä kuin etelään. Järkevin vaihtoehto riippuu kulutuksesi ajankohdasta ja asennuspaikan sopivuudesta aurinkopaneeliasennukseen ja kaapelointiin. Meidän aurinkosähköjärjestelmämme kahdelle paneeliryhmälle voidaan asentaa joko itä/länsi ilmansuuntaan tai samaan ilmansuuntaan molemmille puolelle kattolyhtyä.

Aurinkopaneeleiden taataan tuottavan 87% nimellistehosta yhä 30 vuoden jälkeen. Käytännössä aurinkopaneeleiden elinikä on huomattavasti tätä pidempi, jopa 30-50 vuotta. Invertterin takuu on seitsemän vuotta, ja se luultavimmin tulee vaihtaa kerran paneelien eliniän aikana. Saadakseen seitsemän vuoden takuun Fronius invertterille tulee asiakkaan rekisteröidä se valmistajan kotisivuilla.

Aurinkopaneeleilla on 15 vuoden tuotetakuu ja 30 vuoden lineaarinen tuotantotakuu, mikä takaa aurinkopaneelin tuottavan 30 vuoden jälkeen vähintään 87% siitä mitä se tuottaa uutena. Fronius invertterillä on kahden vuoden täyshuoltotakuu, joka voidaan rekisteröinnin yhteydessä kustannuksetta pidentää viiden vuoden tuotetakuulla tai kolmen vuoden täyshuoltotakuulla, yhteensä seitsemän tai viisi vuotta. Telineillä ja kiinnikkeillä on 30 vuoden takuu ja asennustyöllä on kahden vuoden takuu. Takuu ei kata force majeuren yhteydessä, esim. salamaniskusta johtuneita vahinkoja.

Herrfors Aurinkosähkön avulla on aurinkosähkön tuottaminen helppoa, huoletonta ja ennen kaikkea älykästä. Aurinkosähköjärjestelmäämme kuuluu älykäs tuotannonvalvontajärjestelmä, joka mahdollistaa reaaliaikaisen tuotannonseurannan älypuhelimella. Puhelimeen asentamasi sovelluksen avulla voit seurata tuotantoasi ja saat myös parhaiten hyödynnettyä tuottamasi energian. Järjestelmääsi valvovat myös meidän ammattilaiset – voidaksemme taata, että mahdolliset virheet korjataan välittömästi.

Tuotannonvalvontajärjestelmään on jo varaus älykkääseen kuormanohjaukseen, tarkoittaen että kuormia voi tulevaisuudessa ohjata parhaan aurinkosähköajankohtaan tai halvimpaan pörssisähkön ajankohtaan – suurimpaan säästöön aikaansaamiseksi. Ohjattavat kuormat voi olla esimerkiksi lämminvesivaraaja, lämpöpumppu tai lataukseen kytketty sähköauto. Aurinkopaneelijärjestelmämme ovat saatavilla myös akulla varustettuna.

420Wp aurinkopaneelimme on mitoiltaan 1,73m x 1,14m ja painaa 21,5kg.

Gef Vision™ on energianhallintajärjestelmä, joka tällä hetkellä koostuu kolmesta eri osasta. Perusosa, joka tulee vakiona premiuminvertterin mukana, on Gef Vision™ Tuotannonseuranta, joka on helppokäyttöisempi vaihtoehto Froniuksen oman Solar Webin*. Tuotannonseurannan avulla pystyt näkemään mobiiliapplikaatiolla reaaliaikaisesti omakotitalon aurinkopaneelien sen hetkisen tuotannon. Tuotannonseuranta on mahdollista laajentaa kulutusmittauksella ja kulutusohjauksella, jolloin pystyy esimerkiksi ohjaamaan aurinkopaneelien ylituotantoa lämminvesivaraajaan. Omakäytön lisääntyessä saadaan aurinkoenergiasta parempi hinta ja lyhyempi takaisinmaksuaika.

Gef Visionilla™ on oma internetyhteys, joka kommunikoi DNA NB-iot verkon kautta. Palvelu on maksuton ensimmäiset kolme vuotta, jonka jälkeen loppuasiakas voi halutessaan jatkaa palvelun tilaamista. Kolmen vuoden jälkeen tuotannonseurannan hinta on 40€/vuosi, eli 3,33€/kk sisältäen arvonlisäveron.

*Vaihtoehtoisesti Gef Vision voidaan vaihtaa Froniukseen Datamanager 2.0 tilauksen yhteydessä.

Aurinkopaneelien tuotto painottuu kesään ja keskipäivään. Omakäyttöosuuden ollessa noin 75% päästään järkevään takaisinmaksuaikaan. Jos sinulla on kulutusta kesäisin keskipäivisin, esimerkiksi altaan lämmitys, talon viilennys ilmalämpöpumpulla tai sähköauton lataus, voit mitoittaa taloosi isomman aurinkovoimalan. Yleisesti 12 – 24 paneelia riittää omakotitalolle. Yrityksille, koosta riippuen, voidaan tarvita jopa satoja aurinkopaneeleita kesäaikaiseen peruskuormaan. Helpoiten mitoitat aurinkosähkököjärjestelmän ottamalla yhteyttä aurinkopaneelimyyjiimme.

Käytännössä on todettu, että marras, joulu ja tammi ja ensimmäinen puolisko helmikuun aikana aurinkosähköjärjestelmä ei tuota sähköä lainkaan. Jos maisema sallii (vähäistä varjostumista auringon olleessa matalalla) ja paneelien lumet saa turvallisesti poistettua, voidaan odottaa pientä tuotantoa helmikuun toisella puoliskolla keskipäivän aikana. Päivien pidentyessä tuotantotunnit lisääntyvät ja maaliskuun tuotanto on jo verrattavissa syyskuun tuotantoon, huhtikuun tuotanto olleessa jo kesälukemissa. Lumiheijastuminen voi olosuhteista riippuen lisätä kevättuotantoa.

Aurinkopaneelit tuottavat eniten sähköä toukokuussa, kesäkuussa ja heinäkuussa. Tuotanto on suhteellisen korkeaa myös huhtikuussa ja elokuussa, ollen lähes kesän tasolla. Tuotannon huipputeho on maaliskuussa ja syyskuussa yhtä korkea kuin kesäisin, mutta mitä lyhyemmiksi päivät muuttuvat, sitä lyhyempi on myös vuorokauden tuotantoaika. Puolet lokakuusta ja helmikuusta on tuotanto ainoastaan marginaalista. Käytännössä et voi odottaa juuri lainkaan tuotantoa marraskuussa, joulukuussa, tammikuussa ja helmikuun ensimmäisillä viikoilla.

Paketit ja hinnat -sivulla voit kokeilla minkä kokoisen aurinkopaneelijärjestelmän tarvitset ja pyytää tarjouksen. Hintaan sisältyy aurinkopaneelien vakioasennus harjakatolle. Lisäkustannuksia voi tulla erityisen pitkistä kaapelivedoista, kaivuutyöstä, muutoksista sähkökaapissa, paneelien vaaka-asennuksesta, asennuspaikan kaukaisesta sijainnista, vaikeakulkuisista asennuspaikoista, rakennustelineistä ja telineistä tasaiselle katolle sekä Gef Visionin laajennetuista käyttöominaisuuksista. Aurinkopaneelien toimitusaika on yleensä kaksi viikkoa tarjotun aurinkopaneelijärjestelmän tilausajankohdasta.

Tuntinetotuksen myötä pientuottajalla on mahdollisuus hyödyntää suurempi osa itse tuottamastaan sähköstä omassa kiinteistössään. Itse tuotettu sähkö menee ensisijaisesti asiakkaan omaan käyttöön, mikäli tuotanto ja kulutus tapahtuu saman tunnin aikana. Mahdollinen käyttämättä jäänyt tuotanto, ylijäämätuotanto, siirtyy sähkönjakeluverkkoon ja sen asiakas voi myydä valitsemalleen sähköyhtiölle. Jos sähköä sekä tuotetaan että kulutetaan saman tunnin aikana, tuotettu sähkö alentaa suoraan ostettavan sähkön määrää.

 

Esimerkki:

Jos asiakas kuluttaa saman tunnin aikana 10 kilowattituntia, ja tuottaa itse 4 kilowattituntia, on lopputulos nettona 6 kWh ostettavaa sähköä. Tällöin asiakasta laskutetaan 6 kilowattitunnin mukaan.

Herrfors Aurinkovoiman avulla…

Teet varman sijoituksen

Aurinkopaneelien tuotto on n. 3-9% riippuen järjestelmän koosta ja kotitalouden sähkönkulutuksesta. Oma voimala pienentää sähkölaskuasi ja ylimenevän sähkön voit myydä markkinoilla - sähkön kysyntä kasvaa jatkuvasti. Paneelit tuottavat sähköä katollasi heittämällä 25 vuotta. Asennustyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

 

Me Herrforssilla ostamme tuottamasi sähkön arvonlisäverottomaan spottihintaan, josta vähennetään marginaali 0,35c/kWh sekä 0,07c/kWh siirtomaksu sähköverkkoon. 

 

EsimerkkI: Jos meneillään olevan tunnin spottihinta on 45€/MWh, maksamme sinulle sähköstä 4,08c/kWh tai 40,8€/MWh. 

 

Itse tehdyn sähkön käyttämisessä on etuna muuten sekin, että siihen ei sisälly siirtomaksuja tai veroja!

Saat modernit aurinkopaneelit, johtavalta valmistajalta

Aurinkopaneelien 25 vuoden tuotantotakuu ja invertterin 7 vuoden takuu yhdessä GEF Visionin kanssa takaavat huoletonta itse tuotettua sähköä kymmenien vuosien päähän. Herrfors on tukenasi myös takuuajan jälkeen.

Maksat joustavasti

Maksa aurinkopaneelit kerralla tai sinulle sopivissa erissä. Voimme tarjota hankintaan Joustorahoitusta jopa 25 000 euroon saakka. Rahoitus ei edellytä käsirahaa, takaajia tai vakuuksia.

 

Lue lisää Joustorahoituksesta

Teet ympäristöteon

Itse tuotettu sähkö on ekoteko. Aurinkoenergian keskiarvopäästöt (valmistus ja asennus mukaanlaskettuna) on n. 30-35g CO2/kWh, kun keskiarvo muun sähköntuotannon polttoainepäästöille Suomessa oli 89 g CO2 / kWh vuonna 2017 (Energiateollisuus ry). Ryhtymällä voimalanomistajaksi olet rakentamassa tuleville polville puhtaampaa tulevaisuutta.

 

Pyydä tarjous

Auringon avaimet käteen

Näin helposti saat käyttöösi Herrforsin Aurinkopaneelit

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä aurinkosähkömyyjäämme

Tavoitat aurinkosähköjärjestelmiemme myyjät niin puhelimitse, sähköpostitse kuin verkkosivujemme tarjouspyyntölomakkeen kautta. Otamme yhteyttä sinuun kahden arkipäivän sisällä keskustellaksemme muun muassa kiinteistösi kattomateriaalista, aurinkopaneeleiden ilmansuunnasta ja toivomastasi toimitusajasta.

Vierailemme asennuspaikalla

Jotta voimme tarjota toimivinta ja kustannustehokkainta ratkaisua juuri sinun kohteeseesi, on tärkeää, että tiedämme asennusrakenteiden kunnon ja mitat. Samalla voimme tarkistaa missä mittarikeskus sijaitsee ja miten esimerkiksi saamme yhdistettyä aurinkojärjestelmän Gef Vision™ -tuotannonseurantajärjestelmään.

Tutustu saamaasi tarjoukseen ja tarkista tarvittavat luvat

Toimitamme kaikki aurinkopaneelijärjestelmämme avaimet käteen -periaatteella. Tarjouksemme sisältää kaikki tarvittavat osat ja tarvikkeet, jotka olemme räätälöineet juuri sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Tarjouksen mukana on myös ehdotettu asennusajankohta, jonka voit vahvistaa hyväksyessäsi tarjouksen. Tarkasta kuntasi rakennusvalvonnasta tarvitseeko aurinkosähköjärjestelmäsi asentamiseen rakennuslupa, toimenpidelupa vai pelkkä ilmoitus.

Aurinkopaneelijärjestelmäsi asennetaan

Asentajamme saapuvat paikalle asentamaan aurinkosähköjärjestelmäsi sovitun mukaisesti. Asennuksen ollessa valmis on uusi tuotantojärjestelmäsi käynnissä, ja voit vihdoin alkaa nauttimaan omasta sähköntuotannostasi.

Asiakastarinoitamme

Aurinkopaneelit maa-asennuksena maatilalle

Vöyri, 58 paneelia, 23,8 kWp

Lue lisää

Aurinkopaneelijärjestelmä maatalouden tarpeisiin

Vörå, 120 paneler, 49,2 kWp

Lue lisää

Maidontuotantoa aurinkoenergialla

Teerijärvi, 128 paneelia, 47,4 kWp

Lue lisää

Pietarsaarelainen sairaala käyttää aurinkoenergiaa

Pietarsaari, 63 paneelia, 24,9 kWp

Lue lisää

Kannattava ympäristöteko katolla

Pietarsaari, 12 paneelia, 4,4 kWp

Lue lisää

Perhe myi sähköä enemmän kuin käytti

Pietarsaari, 14 paneelia, 5,2 kWp

Lue lisää

Aurinkopaneelit omakotitaloon Luodossa

Luoto, 14 paneelia, 5,04 kWp

Lue lisää

Aurinkopaneelit omakotitaloon Vöyrillä

Vöyri, 22 paneelia, 7,92 kWp

Lue lisää

Aurinkopaneeleja omakotitaloon Pedersöressä

Pedersöre, 20 paneelia, 5,5 kWp

Lue lisää

Aurinkopaneelijärjestelmä omakotitaloon Pännäisillä

Pännäinen, 16 paneelia, 4,4 kWp

Lue lisää

Aurinkopaneeleita Uuteenkaarlepyyhyn

Uusikaarlepyy, 12 paneelia, 3,6 kWp

Lue lisää

Päiväkoti Alma Pietarsaaressa tuottaa nyt sähköä omilla aurinkopaneeleilla

Pietarsaari, Päiväkoti Alma, 112 paneelia, 30,8 kWp

Lue lisää
Loading...

{{error}}

{{error}}

{{error}}

{{error}}

{{error}}

{{error}}

{{error}}


{{error}}

Herrfors - Pieni, mtta fiksu shkyhti.

Herrforssin koskella alkoi tapahtua vuonna 1907, kun paikalliset isännät ja yrittäjät päättivät perustaa paikalle alueen ensimmäisen vesivoimalan. Nykyään Herrfors on Pietarsaaren alueen oma sähköyhtiö, jolta riittää virtaa vaikka puolelle Suomelle.

 

Palvelevana uudistajana haluamme olla tuomassa aurinkopaneelit toimitusalueemme jokaiselle katolle.