Katri Lehtola är en del av Herrfors energiska kundrådgivningsteam, som betjänar kunderna helhjärtat via flera olika kanaler, för att hitta de bästa lösningarna för varje kund. Katri kom till Herrfors från bankvärlden, varför kundrådgivning, att bolla med siffror och avtalsärenden är mycket bekanta för henne redan från tidigare.

 

”Det var verkligen en lycklig slump att jag kom till Herrfors. Till en början kändes arbetsuppgifterna lätta, speciellt efter en tid i bankvärlden, men med tiden har uppgifterna utvecklats och ansvaret har växt, vilket har medfört att jobbet fortfarande känns intressant. Som den noggranna arbetstagare jag är, kan jag ibland glömma bort kaffepauserna om jag hittar riktigt flow i arbetet.” (HR noterar: inget att rekommendera vidare.)

 

Efter att Katri hade börjat jobba vid Herrfors fick hon en inbjudan att studera vid Vasa Universitet, där hon nu går på en treårig linje inom utveckling av affärsverksamheter. De närstudiedagar som hon deltar i Karleby var som tur var ingenting som skrämde förmannen – tvärtom. Meddelandet om studieplatsen togs emot med öppna armar och studiedagarna har ganska flexibelt kunnat placeras in i kalendern.

 

Oj, det finns ännu mera att berätta! Förutom att Katri jobbar på kontoret i Jakobstad och studerar i Karleby, jobbar hon även några dagar i månaden vid Herrfors kundbetjäningspunkt i Ylivieska. På så sätt kan hon slå flera flugor i smäll utan att köra så många extra kilometer heller: Katri har sin familj i Norra Österbotten och hälsar på sina kära familjemedlemmar på samma resa som hon studerar i Karleby eller jobbar av sina dagar i Ylivieska. Smart eller hur?

 

”En flexibel arbetsgivare samt ett fungerande team har möjliggjort en kombination som fungerar för mig. Genom arbetet har jag även lärt mig svenska, som jag numera utan problem kan betjäna våra kunder med.”

 

Har du redan bekantat dig med Herrfors IT-expert Sebastian eller Pekka som övervakar hela Herrfors Näts nätområde?