Fjärrvärme har många fördelar

Om fjärrvärme finns tillgängligt är det ett konkurrenskraftigt alternativ att överväga vid val av värmesystem. Herrfors fjärrvärme är pålitlig och trygg med hög leveranssäkerhet. 

 

För användaren är det ett bekymmersfritt och närapå underhållsfritt val. Oavsett årstid eller tid på dygnet ger fjärrvärme jämn värme och alltid tillräckligt med varmvatten. Samtidigt sparar du energi, utan att tvingas pruta på dina krav på ett hälsosamt och bekvämt boende. Med fjärrvärme kan man sköta all uppvärmning, komfortgolvvärme medräknad. Fjärrvärme kan användas med såväl radiatorburen värme, golvvärme och ventilationsvärme. Utrustningen tar liten plats och kan installeras i både gamla och nya fastigheter.

Herrfors fjärrvärmeprodukter


Kunder med olika behov kräver olika lösningar. Därför erbjuder Herrfors flera fjärrvärmeprodukter. 

Grön fjärrvärme, traditionell fjärrvärme, spetsvärme eller skräddarsydda lösningar? Välj den fjärrvärmeprodukt som matchar just era behov.

 

 

 

Läs mera

 

Produktionsformer

Fjärrvärmen i Jakobstad produceras i huvudsak av Alholmens Krafts större kraftverk AK2. Vid behov kan värmen även produceras i det mindre kraftverket AK1, med Herrfors egna reservvärmeanläggningar eller i AK2 som är världens största biobränsledrivna kraftverk.


I Ylivieska produceras fjärrvärmen i vårt produktionsbolag Oy Perhonjoki Ab:s egna kraftverk Vieskan Voima. Kraftverket är ett energieffektivt värme- och elproduktionsanläggning (CHP). 

 

 

Läs mera

 

Anslutning till fjärrvärmenät går enkelt med hjälp av Herrfors experter!


Är du intresserad av att ansluta din fastighet till vårt fjärrvärmenät? I så fall rekommenderar vi att du bekantar dig med vår anslutningsguide. Herrfors erbjuder möjligheten att ansluta fastigheten till fjärrvärmenätet i Jakobstad och Ylivieska. Varje nytt anslutningsobjekt behandlas enskilt, där man går igenom om det är ändamålsenligt och ekonomiskt möjligt att bygga ut fjärrvärmenätet till just den fastigheten. Ta gärna kontakt med oss för att få mera information och en offert på anslutningen. Vi rekommenderar att man tar kontakt med oss i god tid för att kunna garantera en leveranstid som motsvarar era önskemål på bästa sätt. 

Priser och villkor för våra fjärrvärmeprodukter

Priset på fjärrvärme är konkurrenskraftigt, så fjärrvärme bör alltid vara ett alternativ vid val av värmesystem om det finns tillgängligt. Priset på fjärrvärme består av anslutnings-, grund- och förbrukningsavgifter. Här hittar du alla aktuella priser och villkor för våra fjärrvärmetjänster i Jakobstad och Ylivieska.

Online-tjänster 

Gör en flyttanmälan

Ska du flytta till eller från en fastighet med fjärrvärme? I så fall kan du gärna komma ihåg att göra en flyttanmälan även till oss.


Kontrollera din fjärrvärmeförbrukning

Vill du veta hur din förbrukning ser ut i år eller hur den såg ut i fjol? Som fjärrvärmekund kan du kontrollera din fjärrvärmeförbrukning på vår hemsida eller på vår app. 
 

Info om leveransavbrott med SMS

Med hjälp av vår SMS-tjänst håller du dig uppdaterad gällande avbrott i Herrfors fjärrvärmeleverans.

 

 

Ta tjänster i bruk

 

Fjärrvärmens ABC

Fjärrvärmens ABC är ett infopaket till dig som överväger att ansluta dig till vårt fjärrvärmenät eller som redan är ansluten och vill lära dig mer om fjärrvärme.

 

  

Fjärrvärmens ABC

 

Frågor utan svar?

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om Herrfors fjärrvärme.

Herrfors fjärrvärmenät i Jakobstad och Ylivieska är väl utbyggd. Vi har också egna fjärrvärmenät och produktionsanläggningar Alavieska och Raudaskylä. Bland våra 950 kunder i Jakobstad och 750 kunder i Ylivieska finns såväl privatpersoner, industrier och företag som offentliga aktörer. 

Beställ kabel- och rörvisning


När du planerar grävarbeten måste området alltid säkras mot rör och kablar.


Kontakta oss så berättar vi om läget för markkablar och fjärrvärmerör med kartutskrifter och vid behov markering i terrängen. Grävarbeten i närheten av markkablar och fjärrvärmerör kräver alltid särskild försiktighet.

 

Beställ kabelvisning här

 

 

Herrfors - En liten, men smart elleverantr.

År 1907 blev det livat vid Herrforsen i Kållby, då en elgenerator installerades i det lokala träsliperiet. Den var en av Finlands första. Idag är Herrfors Jakobstadsregionens egna elleverantör, med energi så det skulle räcka till halva Finland.

 

Vi beskriver oss som en tjänstvillig innovatör och vill gärna vara med och skapa smarta elförbruknings- och uppvärmningslösningar till alla finländare.