Ajankohtaista Herrfors toimittaa 112 paneelin aurinkosähköjärjestelmän päiväkoti Almaan
3.3.2020

Herrfors toimittaa 112 paneelin aurinkosähköjärjestelmän päiväkoti Almaan

 

Oy Herrfors Ab ja Fastighets Ab Ebba Kiinteistöt Oy ovat tehneet sopimuksen aurinkopaneelijärjestelmän toimittamisesta päiväkoti Almaan Pietarsaaressa. 112 paneelin aurinkosähköjärjestelmä tuottaa 25 MWh vuodessa ja kattaa 190 neliömetrin kattopinta-alan.  


”Priorisoimme kestävyyden kaikissa Ebban uusrakennuksissa, ja mietimme tarkasti miten voimme vaikuttaa energiankulutuksen vähentämiseen. Aina kun on taloudellisesti kannattavaa tai mahdollista asentaa aurinkopaneeleja, teemme niin. Ja Almalla tämä on sekä mahdollista ja kannattavaa”,
kertoo Åsa Björkman, Ebba Kiinteistöjen toimitusjohtaja ja Alma päiväkodin rakennuttaja.


Alma on ensimmäinen päiväkoti Pietarsaaressa, joka tuottaa osan energiastaan itsenäisesti aurinkopaneelien avulla. Herrfors ja Ebba Kiinteistöt ovat tehneet sopimuksen aurinkopaneelien toimittamisesta myös Kårkullan Intek -palveluyksikköön Pohjanlahdentiellä.


Olemme tyytyväisiä voidessamme auttaa paikallisia hankkeita tavoitteissaan valita sekä talouden että ympäristön kannalta kestäviä energiaratkaisuja. Alman aurinkosähköjärjestelmän tuottama sähkö kattaa mm. suurien ikkunoiden aiheuttaman viilennystarpeen kesäkuukausina, ollen näin järkevä lisä muille rakennuksen fiksuille energiaratkaisuille, kuten esimerkiksi kaukolämmölle”, toteaa Andreas Rasmus, Herrforsin tuotantopäällikkö.


Aurinkosähkötuottajien määrä Suomessa kasvaa vuosi vuodelta. Herrfors Nät-Verkon sähkönjakelualueella on tällä hetkellä 134 aurinkosähkön tuottajaa. Nordic Sunrise on Katternö-ryhmän aurinkopaneelikonsepti, joka lanseerattiin vuonna 2018. Tutustu aurinkopaneelitarjontaamme täälläLisätietoja:


Andreas Rasmus, tuotantopäällikkö, Oy Herrfors Ab, +358 44 7815 396


Åsa Björkman, toimitusjohtaja, Fastighets Ab Ebba Kiinteistöt Oy, +358 44 7766 225

Aiheeseen liittyviä uutisia

Uutinen

Herrforsilla on Suomen tyytyväisimmät sähköasiakkaat

Lue lisää
Uutinen

Herrfors Nät-Verkko uusii sähkömittareita Pietarsaaren seudulla

Lue lisää