Ajankohtaista Herrforsilla on Suomen tyytyväisimmät sähköasiakkaat
24.11.2022
Uutinen

Herrforsilla on Suomen tyytyväisimmät sähköasiakkaat

 

Kun puhutaan asiakastyytyväisyydestä, Herrfors on huipulla. Herrfors sijoittui ensimmäiselle sijalle valtakunnallisessa tutkimuksessa, jossa EPSI Rating kysyi 3500 suomalaiselta sähköasiakkaalta, mitä mieltä he ovat sähköyhtiöstään. Upea saavutus erityisesti vuonna 2022, jolloin yksityisasiakkaiden tyytymättömyys on ennätyksellisen korkealla tasolla.

 

Herrfors sai varhaisen joululahjan marraskuussa, kun EPSI Rating esitteli sähköalan kansallisen asiakastyytyväisyystutkimuksensa tulokset. Herrforsin asiakastyytyväisyys oli korkein kotitalousasiakkaiden keskuudessa. Herrfors oli selvä voittaja 79,8 indeksipisteellä, kun taas Vattenfall sijoittui toiseksi 71,2 indeksipisteellä. Koko sektorin keskiarvo on 65,5 indeksipistettä.

 

Palkintopallilla - neljättä vuotta peräkkäin

Herrfors osallistui neljättä kertaa asiakastyytyväisyystutkimukseen ja on joka vuosi sijoittunut kolmen parhaan joukkoon. Herrforsin tulos vuonna 2022 oli kaikkien aikojen paras kaikkien osallistujien joukossa, eikä yksikään muu yritys ole saavuttanut yhtä korkeita pistemääriä. Lehdistötiedotteessaan EPSI Rating toteaa, että Herrfors erottuu edukseen paitsi siksi, että yhtiö pysyy selvästi keskiarvon yläpuolella ja myös siksi, että se suoriutuu hyvin useilla eri osa-alueilla.

 

EPSI Rating on tutkinut sähköyhtiöiden asiakastyytyväisyyttä ja -uskollisuutta vuosittain vuodesta 2005 lähtien ja tulokset osoittavat mitkä tekijät ovat ratkaisevia tyytyväisten ja uskollisten asiakkaiden luomisessa. Tutkimus koostuu useista luokista, kuten yrityksen imagosta, asiakkaiden odotuksista, tuotteiden ja palvelujen laadusta sekä hinta-laatusuhteesta. Tulokset esitetään indeksillä, joka vaihtelee välillä 0-100, ja yli 75 pistettä pidetään todella hyvänä.

 

"Henkilökuntamme on syy hyviin tuloksiin. Olemme pieni sähköyhtiö, jolla on vahva halu tehdä hyvää ja oikein asiakkaidemme hyväksi. Henkilökunta on asiantuntevaa ja pyrkii aina tekemään parhaansa. Haluamme myös kiittää asiakkaitamme, ilman teitä emme tekisi tätä, eikä meillä olisi ilman palautettanne yhtä selkeää kuvaa siitä, mihin suuntaan olemme menossa", sanoo asiakaspalvelun tiimipäällikkö Katri Lehtola.

 

Monet maan sähköasiakkaat ovat tyytymättömiä

Tutkimuksen tulokset osoittavat, että kotitalousasiakkaiden asiakastyytyväisyys on laskenut jyrkästi vuodesta 2021 lähtien, ja nyt tyytymättömyys on suurempaa kuin koskaan. Kotitalousasiakkaiden tämän vuoden keskiarvo 65,5 indeksipistettä on mitattu vain kerran aiemmin, vuonna 2006. 

 

Tämän vuoden tutkimuksen haastattelut tehtiin 13.10.7.11.2022 välisenä aikana. Tutkimukseen osallistui yli 3500 sähköasiakasta, ja näihin kysymyksiin he vastasivat:

 

  1. Mieti kaikkia kokemuksiasi sähköyhtiöstäsi. Kuinka tyytyväinen olet?
  2. Missä määrin sähköyhtiösi täyttää kaikki odotuksesi?
  3. Kuvittele sähköyhtiö, joka on kaikin puolin täydellinen - kuinka lähellä tai kaukana täydellisyydestä sähköyhtiösi on?

 

Mahdollisuus investoida asiakaspalveluun

Energiakriisi ja sen aiheuttamat haasteet rasittavat suomalaisten lompakkoa. Se saa sähköasiakkaat paneutumaan omaan sähkönkulutukseensa ja he odottavat sähköyhtiön vastaavan mielellään heitä askarruttaviin asioihin. EPSI Rating toteaa tämän lehdistötiedotteessaan ja korostaa, että asiakaskontakti on näinä aikoina erittäin tärkeää. Sähköyhtiöt, jotka onnistuvat nyt ylittämään asiakkaiden odotukset kuuntelemalla ja löytämällä asiakkaalle sopivan ratkaisun, ovat hyvissä asemissa luodakseen uskollisuutta ja pitkäaikaisia asiakassuhteita.

Aiheeseen liittyviä uutisia

Uutinen

Katternö-konsernista tuli Herrfors-konserni

Lue lisää
Uutinen

Herrfors investoi sähkövarastoon ja sähkökattilaan

Lue lisää