Ajankohtaista Tutustu Herrfors Nät-Verkon kehittämissuunnitelmaan ja anna palautetta!
18.5.2022
Sähköverkko

Tutustu Herrfors Nät-Verkon kehittämissuunnitelmaan ja anna palautetta!

Tutustu oman alueesi sähköverkkoon ja vaikuta sen kehittämiseen! Voit antaa palautetta kehittämissuunnitelmaan 18.5. lähtien. Kehittämissuunnitelman julkinen kuuleminen sulkeutuu 18.6.2022. 

 

Vuodesta 2014 lähtien on jokainen Suomen sähkönjakeluyhtiöistä laatinut oman verkkonsa kehittämissuunnitelman Energiaviraston hyväksyttäväksi. Tänä vuonna sähkönjakeluyhtiöiden kehittämissuunnitelmat ovat ensimmäistä kertaa julkisesti esillä ja sähkönjakeluyhtiön asiakkaiden kommentoitavissa – niin myös Herrfors Nät-Verkolla. 

 

Mikä on verkon kehittämissuunnitelma?

Kehittämissuunnitelmassa esitetään Herrfors Nät-Verkon suunnitteluperiaatteet, verkon kehitystarpeet ja suunnitellut investoinnit seuraavalle kymmenvuotiskaudelle. Suunnitelman tavoitteena on varmistaa, että sähkönsiirtoverkko täyttää muuttuvan toimintaympäristön asettamat vaatimukset sähkönsiirrolle myös tulevaisuudessa. 

 

Verkon kehittämissuunnitelma on laadittu huomioiden toimintaympäristön erilaiset megatrendit asumiseen ja sähköistymiseen liittyen, tuotantotapaennusteet, yleistyvät sään ääri-ilmiöt, kulutuksen ja tuotannon vaikutukset sähköverkkoon sekä säävarman sähköverkon rakentamistavat. Kehittämissuunnitelmamme sisältää paljon mielenkiintoista tietoa tulevaisuuden sähköverkosta ja megatrendeistä, jotka vaikuttavat asiakkaisiimme paikallisesti. Toivomme, että julkinen kuuleminen innostaa asiakkaitamme tutustumaan suunnitelman sisältöön ja tarttumaan mahdollisuuteen vaikuttaa tulevaisuuden sähköverkon kehittämiseen. 

 

Tutustu suunnitelmaan ja anna palautetta!

 

Herrfors Nät-Verkon laatima sähkönjakeluverkon kehityssuunnitelma koostuu seuraavista osista: 
  1. Toimintaympäristön muutokset ja kehitysnäkymät
  2. Sähkönjakeluverkon kehittämissuunnitelman lähtökohdat
  3. Kehittämisvyöhykkeet ja jakeluverkon kehittämisstrategia
  4. Rakenneratkaisujen kustannusvertailu kehittämisvyöhykkeillä
  5. Pitkän tähtäimen suunnitelma 2022-2032
  6. Kehittämistoimenpiteet 2022-2023
  7. Kehittämistoimenpiteet 2020-2021

Tutustu kehittämis-suunnitelmaamme ja anna palautetta!

Voit antaa palautetta kehittämissuunnitelmasta aikavälillä 18.5.-18.6.2022. Kehittämissuunnitelmaa voivat kommentoida kaikki Herrfors Nät-Verkon jakeluverkon käyttäjät, sekä kantaverkon ja suurjännitteisen jakeluverkon haltijat. Kommentit otetaan vastaan ainoastaan alla olevan linkin kautta. Kaikki saadut nimelliset kommentit jaetaan julkisesti, kommentoijan henkilöllisyyttä lukuun ottamatta, 30.6.2022 mennessä. 

 

Anna palaute täällä!

Aiheeseen liittyviä uutisia

Uutinen

Suoritamme puuston latvasahausta linjoilla Tuovila-Kovjoki, Kovjoki-Lotlax ja Tuovila-Hirvisuo

Lue lisää
Uutinen

Katternö-konsernista tuli Herrfors-konserni

Lue lisää