Spot-sähkö – Markkinan mukaan muuttuva hinta

Jos valitset Spot-tuotteen, sähkönhintasi on liikkuva ja seuraa sähkömarkkinoiden heilahduksia. Pörssisähkön markkinahinta voi vaihdella voimakkaasti vuoden aikana, jopa vuorokauden tuntien aikana. Mikäli sinulla on mahdollisuus vaikuttaa omaan sähkönkulutukseesi, voit suunnata eniten energiaa kuluttavan käyttösi vuorokauden halvempiin tunteihin ja näin vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Kiinteään hintaan sähköä ostaville hinta on sama vuorokauden kaikkina tunteina.

Mikä vaikuttaa pörssisähkön sähkönhintaan?

Koska on kyse tukkumarkkinoilla myytävästä ja ostettavasta tuotteesta, sähkönhintaa ohjaavat sähkön tarjonta ja kysyntä. Tyypillisesti hintaan vaikuttavia seikkoja ovat sää, vesitilanne, sähköntuotannon tai -siirron häiriöt sekä relevantit maailmanpolitiikan tapahtumat.

Sähkönhinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool) Suomen hinta-alueen tuntihinnan perusteella, joka vaihtelee tunti tunnilta. Tuntihintaan lisätään arvonlisävero sekä marginaali, ja näin saatu hinta kerrotaan vastaavan tunnin energiankulutuksellasi.

Entä jos kadun Spot-valintaani?

Ei hätää! Voit vaihtaa johonkin toiseen sähkötuotteeseemme, jos niin haluat. Vaihdon voi tehdä maksutta kerran vuodessa. Uusi hinta astuu voimaan 14 vuorokautta sen jälkeen, kun olemme saaneet muutosilmoituksesi.

Miten pörssisähköä tuotetaan?

Sähkön alkuperä on tuuli-, vesi- ja bioenergialähteiden yhdistelmän. Lisää tietoa Herrfors-sähkön alkuperästä löydät tästä.

Haluatko lisätietoa?

Jos sinulla on älypuhelin, suosittelemme hakemaan ja asentamaan Herrfors 24/7 -mobiilisovelluksemme tai Fingridin Tuntihinta-sovelluksen, joilla pystyt helposti seuraamaan sähkönhintaa. Molemmat löytyvät Google Playsta ja Apple Storesta.

 

Voit seurata verkkosivujemme kautta myös Spot-hintojen kehitystä.

 

Jos olet verkkoasiakkaamme, voit seurata omaa sähkönkulutustasi www-portaalimme kautta.