Usein kysyttyä

Vinkit sähkölaskun lukemiseen löydät täältä. Lue lisää aiheesta "Miten luen sähkölaskuani"

Toiselta sähköntoimittajalta saamasi laskut liittyvät käyttämääsi sähkömäärään. Herrforsilta saat laskut sähkönsiirrosta eli siitä että sähkö kuljetetaan sähköverkon kautta asunnollesi. Herrfors lähettää laskun, koska se omistaa asuinalueesi sähköverkon. Sähkönsiirrosta laskuttaa aina asuinalueen verkon omistava sähkönjakeluyhtiö.

Voit, jos vuosikulutuksesi on yli 6 000 kilowattituntia, tai jos valitset laskutustavaksi e-laskun.

Ota yhteyttä laskutukseen, puh. (06) 781 5312 (Pietarsaari) / (08) 411 0401 (Ylivieska)
Sähköposti: herrfors@katterno.fi

Kaikkien sähköyhtiöiden, jotka myyvät esimerkiksi tuulivoimasähköä, on lain mukaan voitava osoittaa, että yhtiö tosiasiassa on tuottanut tai hankkinut kyseistä sähköä saman määrän kuin on sitä myynytkin. Sen vuoksi saat kerran vuodessa laskusi erittelyosassa katsauksen siitä, miten Herrforsin myymä sähkö on tuotettu.

Jos siirrät liittymän ylläpitoon, sinulle ei enää toimiteta sen kautta sähköä, mutta liittymä on edelleen voimassa. Maksat siis edelleen liittymän perusmaksua ja voit halutessasi ottaa liittymän helposti takaisin käyttöön kytkentämaksua vastaan.

Jos irtisanot liittymissopimuksen ja haluat myöhemmin ottaa liittymän uudelleen käyttöön, siitä täytyy tehdä uusi sopimus. 

Lue lisää täältä.

Suunnitteletko kaivuutöitä johtojemme lähelle? Tarkistuta alue ensin meillä. Työ on aina toteutettava erittäin varovasti kun lähellä on jännitteisiä maakaapeleita. Lue tarkemmin, miten sinun kannattaa edetä tästä.

Näin otat e-laskun käyttöön:

- Voit tilata e-laskun verkkopankissasi tai asioidessasi pankissa.

- Jotta voit ottaa e-laskun käyttöösi, tarvitset verkkopankkitunnukset, ne saat omasta pankistasi.

- Maksaessasi paperilaskuasi verkkopankissa, valitse e-lasku toimitustavaksi.

 

Verkkopankissasi voit tarkistaa ja hyväksyä e-laskun samalla tavalla kuin tavallisen paperilaskunkin. 

Mikäli olet kadottanut laskusi, voi asiakaspalvelumme auttaa sinua maksutietojen kanssa. Sähkö- ja sähkönsiirtolaskuiltamme löytyvät tilinumerot ovat nämä: 

IBAN: FI28 2015 1800 0060 14
BIC: NDEAFIHH

Parhaat vinkkimme kaukolämpölaskun lukemiseen löydät sivulta "Miten luen kaukolämpölaskuani".

Ei. Uuteen käyttöpaikkaan tehdään aina uusi sähkönmyyntisopimus. Määräaikainen sopimus päättyy siis, kun asunnosta muutetaan pois.

Kyllä, asiakkaalla on vastuu ilmoittaa uusi posti/-laskutusosoitteensa meille, sen muuttuessa.

Koska on kyse tukkumarkkinoilla myytävästä ja ostettavasta tuotteesta, sähkönhintaa ohjaavat sähkön tarjonta ja kysyntä. Tyypillisesti hintaan vaikuttavia seikkoja ovat sää, vesitilanne, sähköntuotannon tai -siirron häiriöt sekä relevantit maailmanpolitiikan tapahtumat.

Sähkönhinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool) Suomen hinta-alueen tuntihinnan perusteella, joka vaihtelee tunti tunnilta. Tuntihintaan lisätään arvonlisävero sekä marginaali, ja näin saatu hinta kerrotaan vastaavan tunnin energiankulutuksellasi. Laskullasi näet oman kuukausittaisen keskihintasi sekä kulutetun energiamäärän. Laskulla on myös eritelty erikseen itse energian hinta, marginaalin osuus, sekä sopimuksen perusmaksu.