Spot-sähkö – Markkinan mukaan muuttuva hinta

Jos valitset Spot-tuotteen, sähkönhintasi on liikkuva ja seuraa sähkömarkkinoiden heilahduksia. Pörssisähkön markkinahinta voi vaihdella voimakkaasti vuoden aikana, jopa vuorokauden tuntien aikana. Mikäli sinulla on mahdollisuus vaikuttaa omaan sähkönkulutukseesi, voit suunnata eniten energiaa kuluttavan käyttösi vuorokauden halvempiin tunteihin ja näin vaikuttaa sähkölaskusi loppusummaan. Kiinteään hintaan sähköä ostaville hinta on sama vuorokauden kaikkina tunteina.

Mikä vaikuttaa pörssisähkön sähkönhintaan?

Koska on kyse tukkumarkkinoilla myytävästä ja ostettavasta tuotteesta, sähkönhintaa ohjaavat sähkön tarjonta ja kysyntä. Tyypillisesti hintaan vaikuttavia seikkoja ovat sää, vesitilanne, sähköntuotannon tai -siirron häiriöt sekä relevantit maailmanpolitiikan tapahtumat.

Sähkönhinta määräytyy pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool) Suomen hinta-alueen tuntihinnan perusteella, joka vaihtelee tunti tunnilta. Tuntihintaan lisätään arvonlisävero sekä marginaali, ja näin saatu hinta kerrotaan vastaavan tunnin energiankulutuksellasi. Laskullasi näet oman kuukausittaisen keskihintasi sekä kulutetun energiamäärän. Laskulla on myös eritelty erikseen itse energian hinta, marginaalin osuus, sekä sopimuksen perusmaksu.

Entä jos kadun Spot-valintaani?

Ei hätää! Voit vaihtaa johonkin toiseen sähkötuotteeseemme, jos niin haluat. Uusi hinta astuu voimaan viimeistään 15 vuorokautta sen jälkeen, kun olemme käsitelleet muutosilmoituksesi.

Miten pörssisähköä tuotetaan?

Sähkön alkuperä on tuuli-, vesi- ja bioenergialähteiden yhdistelmän. Lisää tietoa Herrfors-sähkön alkuperästä löydät tästä.

Tee edullinen spot-sähkösopimus kanssamme

Pörssisähkönhintaan perustuvan spot-sähkösopimuksen tekeminen kanssamme on helppoa. Voit tehdä sähkösopimuksen mihin vuorokauden aikaan tahansa kotisivuillamme, tai ottaa yhteyttä sähkönmyyntiimme arkipäivisin klo 10-15. Voit myös jättää meille soittopyynnön chattimme kautta. 

Haluatko lisätietoa?

Jos sinulla on älypuhelin, suosittelemme hakemaan ja asentamaan Herrfors 24/7 -mobiilisovelluksemme tai Fingridin Tuntihinta-sovelluksen, joilla pystyt helposti seuraamaan sähkönhintaa. Molemmat löytyvät Google Playsta ja Apple Storesta.

 

Voit seurata verkkosivujemme kautta myös Spot-hintojen kehitystä.

 

Jos olet verkkoasiakkaamme, voit seurata omaa sähkönkulutustasi www-portaalimme kautta. 

Herrfors spot sähkön hinta